Of hoe je jaren kunt zoeken naar wat eigenlijk al die tijd recht voor je neus lag…

De afgelopen jaren heb ik mij intensief bezig gehouden met hoe we het effect van psychologische behandelingen kunnen vergroten en tegelijkertijd de duur van een behandeling kunnen verkorten. Eigenlijk “Hoe word je een betere therapeut?” met de conclusie: kortdurend en persoonlijk behandelen. Ik heb vele lessen verzorgd over kortdurend behandelen voor de opleiding tot GZ-psycholoog en verzorgde vele incompany trainingen bij GGZ instellingen in het land. Ik verzorgde vele (inspiratie)lezingen en schreef het een en ander. Eigenlijk was ik daarmee steeds bezig met meer (succes, likes, deelnemers, publiek) en groter. Tot ik merkte dat ik dit niet meer wilde.

Ik wilde geen fantasieën meer najagen. Ik was vertwijfeld. Ik wilde minder. Wat wilde ik nou eigenlijk?

Gedurende veel schrijven en veel wandelen, begon het mij te dagen: het liefst werk ik 1-op-1 aan leer- en groeiprocessen. Het liefst maak ik mij zo snel als mogelijk overbodig in het leer- en groeiproces van de ander. Verder bleek mijn zoektocht naar “hoe word ik een betere therapeut?” steeds meer samen te vallen met “hoe kan ik goed leven?”. En dat was precies waar ik al jaren de cliënten die bij mij komen mee probeer te helpen: hoe ziet een betere toekomst er uit en hoe daar te komen?

Wat ik dus eigenlijk heel graag wil doen, is wat ik al jaren aan het doen ben: in mijn spreekkamer 1-op-1 werken aan leren en groeien, een beter leven.

Ik wil dus heel erg graag wat er al is.

Dat heeft een enorme rust gegeven waardoor ik met volle aandacht en toewijding kan werken. Met veel plezier en passie. En ook weer veel effectiever (en ook korter)!