Ik overweeg om een bijeenkomst te gaan organiseren voor therapeuten om stil te staan bij hoe je in het vak zit. We hebben een schitterend vak en kunnen ontzettend veel betekenen voor een ander, maar hoe zit het eigenlijk met de zorg voor onszelf? Hoe blijf je vitaal, veerkrachtig en bevlogen? De meeste therapeuten hebben een intrinsieke motivatie om het goed(e) te doen en te werken vanuit de bedoeling, maar onder het mom van “kwaliteit” wordt er een hele berg gedoe over ons uitgestort, wat het werk er niet leuker op maakt en ook nog eens vaak ten koste van kwaliteit, arbeidsplezier en effectiviteit gaat. Hoe blijven we dus gezond en bevlogen onder ziekmakende omstandigheden? Ik denk qua werkvorm aan een soort begeleide intervisie, waarbij alle deelnemers naar hartenlust kunnen delen èn nemen.

Concreet:

Datum: eind 2019 of begin 2020

Locatie: ergens in Nijmegen

Duur: een dagdeel (3 uur)

Kosten: 50 euro (inclusief btw)

Accreditatie: geen, puur uit liefde voor het vak en jezelf

 

Ik deelde bovenstaande bericht vorige week op LinkedIn en kreeg binnen enkele dagen al tientallen reactie/berichten (klik hier om het te zien en de verschillende reacties te zien).

Interesse? Reageer, mail of stuur een persoonlijk bericht. Bij voldoende animo (ik denk aan max 15-20 deelnemers) ga ik kijken of ik het verder uit kan werken.