Naar een psycholoog! Wat je kunt verwachten…

Ik merk vaak dat mensen niet goed weten wat ze kunnen verwachten bij een psycholoog, terwijl verwachtingen wel een belangrijke rol spelen in veranderprocessen en zelfs hoe je zaken ervaart. You get what you expect! Ik schreef daarom een uitdeelstuk wat voorafgaand aan therapie gegeven kan worden.

Terug naar vooruitgang in de GGZ

Begin 2018 schreef ik naar aanleiding van een hoofdstuk in mijn boek een artikel waarin ik allerlei wetenschappelijke bevindingen probeer samen te vatten. Het is opgebouwd uit een aantal coupletten. Op LinkedIn was het reeds een hit. Later is het nog gepubliceerd op psychosenet.nl waarbij Jim van Os opmerkte dat er een pamflet op de voordeur van de GGZ is gespijkerd. Hierbij de link naar het artikel op Psychosenet en de PDF van dit artikel.

Artikel: Het verschil maken

Eind 2017 schreef ik een artikel omtrent de vraag: ben ik in de loop van de jaren eigenlijk een betere therapeut geworden? In het artikel beschrijf ik het verslag van mijn zoektocht in de wetenschappelijke literatuur omtrent het verbeteren van therapieresultaat en waar we aan kunnen werken in navolging van de zogenaamde toptherapeuten (ook wel Supershrinks genaamd). Ik plaatste het artikel op LinkdedIn en daar ging het soort van viral: binnen enkele dagen kreeg ik honderden verzoeken om het artikel in PDF door te sturen. Hiernaast is het artikel nu volledig te downloaden. Ben benieuwd naar wat je ervan vindt!

Artikel: Hoe word ik een betere therapeut?

In 2016 schreef ik een artikeltje voor de RCSW nieuwsbrief naar aanleiding van een lezing die ik had gegeven en de 3 daagse nascholing die ik wilde ontwikkelen en promoten. Een soort promo artikeltje dus, maar wel boordevol wetenschappelijke referenties en idee├źn over kortdurend en persoonlijk behandelen.