Selecteer een pagina

Klein en simpel, best moeilijk!

Nieuw stukje (november 2021) over hoe ik er in sta

PDF

Single Session Therapy

Eigen leerpunten naar aanleiding van een (geannuleerde)presentatie

PDF

Bouwstenen voor effectieve therapie: de elementaire deeltjes

Verdere terugkeer naar de basis van mijn vak en mijn eigen ontwikkeling als therapeut. Reflectie, contemplatie en meditatie op de bouwstenen voor effectieve therapie.

PDF

Kortdurend behandelen als therapeutenslijper

Een schrijfsel uit 2019 uit de losse pols omtrent hoe kort(er)durend behandelen misschien zou kunnen bijdragen aan het worden van een betere therapeut.

PDF

Met alle respect evidence based aanmodderen!

Een stuk uit 2019 om mijn eigen mindset verder te onderzoeken en aan te slijpen. Back to basics!

PDF

Naar een psycholoog

Wat je kunt verwachten en wat er van jou wordt verwacht

Vanuit de ervaring dat veel mensen geen idee hebben wat eigenlijk precies de bedoeling is bij een psycholoog en vanuit wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat mensen met realistische positieve verwachtingen omtrent psychologische behandelingen meer halen uit therapie, heb ik geprobeerd wat zaken op een A4-tje te zetten. Mensen krijgen dit vooraf toegestuurd als ze bij mij op intake komen. Enkele GGZ instellingen hebben dit stuk ook gebruikt in hun intakeprocedures of welkomstmodules. Erg leuk en nuttig. Vrij te gebruiken.

PDF

Terug naar vooruitgang in de GGZ

Artikel uit 2018 waarin ik in een soort coupletten en refrein wat gedachten omtent ontwikkelingen in de GGZ heb opgeschreven. Het artikel is ook op de website PsychoseNet gepubliceerd (link) met een mooie illustratie van Jeroen Zwaal erbij.

PDF

Het verschil maken

Waar therapeuten aan kunnen werken voor betere resultaten in psychologische behandelingen

Een soort essay (probeersel) dat ik in 2017 schreef om te onderzoeken hoe therapeuten beter kunnen worden in wat ze doen (en of ze eigenlijk wel beter worden in wat ze doen). Dit artikel vormde de aanloop naar een 3 daagse nascholing bij het Radboud CSW (Hoe word je een betere therapeut? Kortdurend en Persoonlijk behandelen) die enkele keren heeft plaatsgevonden. Het artikel werd breed opgepikt en leverde me veel reacties en samenwerkingen op. Het werd ook gepubliceerd in de RCSW nieuwsbrief.

PDF

Hoe word ik een betere therapeut?

Kort artikeltje dat ik in 2016 op een ochtend schreef. Het werd goed gelezen op social media en kwam in de nieuwsbrief van het Radboud CSW.

PDF