Ik probeer op allerlei manieren te werken aan een nieuwe, sprankelende en menswaardige GGZ. Dat doe ik vanuit verschillende functies:

GZ-Psycholoog

Ik werk sinds 2008 als GZ-psycholoog (BIG) in de eerstelijns GGZ (tegenwoordig Basis GGZ genaamd). Ik werk in verschillende gezondheidscentra in Nijmegen, direct naast de huisarts en de GGZ praktijkondersteuner. Ik probeer mensen te helpen zo snel als mogelijk de gewenste kant op te bewegen en mezelf weer overbodig te maken. Het maakt daarbij niet uit of de problemen kort of al lang aanwezig zijn of “licht” of ernstig zijn. Ik zie in de praktijk veel mensen met zogenaamde ernstige, chronische of multicomplexe problemen en probeer hen vanuit een persoons- en krachtgerichte visie te helpen de gewenste veranderingen in gang te zetten. Iedereen is uniek en dus is ook geen behandeling hetzelfde. Ik werk op maat, gericht op de persoon en zijn of haar wensen, behoeften en omgeving. Kortdurend en persoonlijk, maar wel stevig gefundeerd in de psychotherapeutische wetenschap. Mijn hart en ziel liggen bij het samen werken met cliënten aan veranderingen en mijn praktijkwerkzaamheden zijn mijn belangrijkste bouwstenen voor een betere GGZ.

 

Docent

Naast behandelaar ben ik ook docent voor de opleiding tot GZ-psycholoog bij verschillende opleidingscentra. Ik verzorg lessen over Kortdurend werken in de GGZ. Ik doe in de behandelpraktijk veel ervaringen op die ik gecombineerd met wetenschappelijke ontwikkelingen meeneem naar de opleidingen. Bij het lesgeven doe ik weer veel ervaringen op die ik weer meeneem naar de praktijk. Alles draait om ontwikkeling: van de cliënt en van mijzelf als mens en professional.

 

Spreker, schrijver, trainer

Ik probeer ook allerlei nieuwe concepten te ontwikkelen (zie projecten/bouwstenen) en geef ook regelmatig lezingen, trainingen of workshops op congressen of bij instellingen (zie spreekbeurten). Ik ben bezig deze zaken op te schrijven en deel regelmatig een update of blog (zie blogs),of  een artikel (zie downloads). Ik werk daarvoor ook aan een boek.

 

Wil je kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen, neem dan contact op (contact).